Vinkkejä parhaan pankin vertailuun

Suomalaiset hoitavat pankkiasiansa usein samassa tutussa ja turvallisessa pankissa vuosi toisensa jälkeen. Joskus saattaa kuitenkin olla fiksua vaihtaa pankkia tai vähintään kilpailuttaa omat pankkipalvelunsa.

Pankkeja kannattaa vertailla monista eri näkökulmista käsin, ja tähän kannattaa todella kiinnittää huomiota. Siksi ei kannata tehdä liian nopeita päätöksiä, vaan voit rauhassa verrata eri pankkien eri puolia ja palveluita. Moni suomalainen on nykyään kiinnostunut osuuskunnallisista pankeista ja myös näihin löytyy suomesta nykyään hyviä vaihtoehtoja.

Monet pankit tarjoavat myös sivuillaan erilaisia hintahyötylaskureita. Näin tekee esimerkiksi S-pankki. Näin voit helposti päästä tekemään itsellesi laskelmia. Kannattaa muistaa, että pankit ovat samalla myös finanssialan toimijoita, ja niiden tarkoituksena on harjoittaa myös liiketoimintaa. SIlti esimerksi OP-Ryhmän pankit, Pop Pankki mukaan luettuna, sekä S-pankki haluavat myös tarjota asiakkailleen parhaita palveluita, kohtuuhintaan.

Aivan liian monet suomalaiset jättävät pankkinsa vertailematta. Monet ihmiset ovat nykyisessä pankissaan vain siksi, että ovat tehneet aina aikaisemminkin niin. Ihmisen ei kuitenkaan tarvitse olla tapojensa vanki. Suomessa on paljon tarjontaa ja pankkia vaihtamalla voidaan saada itselleen monia etuja ja toisaalta säästää ihan selvää rahaa. Aina ei ole selvää, mikä on itselle se paras pankki. Joskus tämä saattaa vaihdella tilanteen mukaan, joten yksinkertaista vastausta tähän asiaan ei ole olemassa. Moni ihminen etsii pankkia etenkin päivittäisten asioiden hoitamiseen. Toiset taas saattavat olla kiinnostuneita säästämisestä ja sijoittamisesta.

Seuraavaksi katsotaan hieman käytännön vinkkejä siihen, miten pankkeja kannattaa vertailla:

  • Onko sinulla pääomaa, jonka aiot pankkiin tallettaa? Tämä saattaa vaikuttaa siihen, minkä tasoisen asiakkuuden voit pankista saada. Kannattaa huomioida, että pankeilla on asiakkailleen erilaisia etuohjelmia.
  • Kuinka suuret tulot sinulla on kuukaudessa? Myös oma tulotaso vaikuttaa siihen, millaisen asiakkuuden voit pankista saada. Monikaan ei tajua, että omilla tuloilla on merkitystä ennen kuin käydään pankissa. Yleensä pankit kyllä tarjoavat näitä parempia asiakkuuksia kaikille potentiaalisille asiakkaille.
  • Oletko ottamassa lainaa? Moni herää pankin vaihtoon siinä vaiheessa, kun aletaan puhua laina-asioista. Viimeistään siinä vaiheessa, kun aletaan ottamaan asuntolainaa, pankkeja aletaan vertailla. Samalla saattaa selvitä, että pankin vaihdosta seuraa monia muitakin etuja.