Millaisia palveluita pankilta tarvitset?

Hyvän palvelun suhteen paras pankki on mahdollista vertailla jopa muutamassa minuutissa. Tämä riippuu myös siitä, millaisia palveluita pankiltasi tarvitset. Mikä sitten on halvin pankki omien päivittäisasioiden hoitamiseen? Iso osa pankkien tarjoamista palveluista keskittyy nimenomaan päivittäisten asioiden hoitamiseen, joten siihen on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Mikäli edellisestä pankkivertailusta on kulunut jo vähän aikaa, kannattaa siihen panostaa viimeistään nyt. Vertailuissa tarkastellaan yleensä erilaisia palvelumaksuja, joiden kulurakenne saattaa vaikuttaa pankin asiakkuuden hintaan. Pääset tarkastelemaan pankkien hinnastoja myös yksittäisten pankkien sivuilta, mutta tällä tavoin vertailun tekeminen saattaa olla melko hidasta. Siksi voi olla hyvä idea luottaa vertailussa myös erilaisiin laskureihin.

Mitä palveluita vertailu koskee?

Asiakkaan kannalta peruspalvelut ovat yleensä niitä kaikkein tärkeimpiä. Näitä ovat esimerkiksi käyttötili, verkkopankki ja maksukortit. Lisäpalveluista tulee yleensä erillisiä maksuja, jotka koskevat esimerkiksi ulkomaan maksumääräyksiä ja erillisten kuittien tilaamista. Peruspalveluiden käyttö on suurimmaksi osaksi edullista, mutta silti niidenkin välillä saattaa olla hintaeroja.

Kannattaa huomata, että eri pankkien välillä saattaa joskus olla suuriakin eroja palvelumaksujen välillä. Varsinkin, jos käytät palveluita monipuolisesti saattaa erilaisia palvelumaksuja kertyä paljonkin. Silloin kannattaa harkita, mihin pankkiin asiansa haluaa keskittää. Hyvä vertailu tarkastelee hintoja aina kokonaisvaltaisesti siten, että pankkien erot tulevat selkeästi esille.

Halvimman hinnan eri palveluineen tulee näkyä vertailussa selkeästi. Pidä siis huoli, että tiedät, mitä palveluita haluat käyttää vertailua tehdessäsi.

Etuasiakkuudet

Esimerkiksi OP:lla on käytössään kattava etuasiakkuuksien käytäntö, jossa omistaja-asiakkaat saavat monenlaisia taloudellisia etuja ja tarjouksia käyttöönsä. Siksi kannattaa tarkastaa myös pankkien etuohjelmat, mikäli ne eivät selviä vertailusta. OP on pankki, joka on panostanut paljon nimenomaan asiakkaisiinsa. Jolloin pankin kattavien palveluiden ohella asiakas voi saada esimerkiksi erilaisia pankkibonuksia. OP on siitä erikoinen pankki, että se on myös osuuskunta, jolloin omistaja-asiakas omistaa osan pankista, joka sitten tarjoaa monenlaisia etuja.

Huolehdi siis, että pankki palvelee juuri sinun tarpeita mahdollisimman monipuolisesti. Paljon pankin valinnassa vaikuttaa se, millaisia palveluita tulet lopulta käyttämään. Kannattaa muistaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä kilpailuttaa pankkia.