Löydä paras pankki pankkivertailun avulla

Pankkivertailun avulla on mahdollista löytää itselle se paras pankki. Kannattaa varmistaa, että valitsemasi pankki palvelee parhaiten juuri sinun tarpeitasi. Oli kyseessä sitten pankkitilin avaaminen ja uuden maksukortin hankkiminen tai esimerkiksi lainan ottaminen tai luottokortin hakeminen, saattaa pankeissa olla jonkin verran eroja näiden palveluiden osalta.

Kattavan vertailun kautta saat hyvän selvityksen myös siitä, minkälainen pankki sopii sinulle parhaiten. Kannattaa ottaa vertailussa huomioon monia eri ominaisuuksia, jotka saattavat vaikuttaa pankin valintaan. Pankeilla on esimerkiksi erilaisia kuukausimaksuja, jotka saattavat vaikuttaa asiakkuuden hintaan. Kannattaa myös tarkastaa, millaisia etuja sinulla on mahdollista saada kunkin pankin kautta: monet pankit tarjoavat asiakkailleen erilaisia etuja ja alennuksia, jotka voivat tuoda asiakkaalle monia rahanarvoisia etuja. Pankeilla on olemassa myös erilaisia asiakkuustasoja, joiden edut niin ikään vaihtelevat. Varsinkin, jos vaadit asiakkuudeltasi paljon, kannattaa harkita vähän korkeamman asiakkuustason valitsemista. Tällöin sinulla saattaa olla oikeus esimerkiksi vähän parempaan asiakaspalveluun esimerkiksi sijoituspalveluiden osalta.

Ei myöskään kannata ottaa pankkipalveluita, joilla ei itselle oikeasti ole käyttöä. Kannattaa siis heti alusta selvittää, mitkä omat tarpeet oikeastaan ovat ja lähteä siitä liikkeelle. Lisäksi etuihin vaikuttavat myös omat säästöt sekä lainat etujen saavutettavuuden osalta.

Vertaile Suomen pankkeja

Kattavan vertailun avulla on mahdollista verrata Suomen kaikkia pankkeja. Kannattaa muistaa, että Suomessa toimii paljon myös erilaisia rahoitusalan toimijoita, niin ulkomaisia kuin kotimaisia, jotka voivat tarjota esimerkiksi erilaisia lainapalveluita. Myös näiden rahoitusalan toimijoiden osalta on syytä tehdä kattava vertailu ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

  • Kuukausimaksut: kuukausimaksuja on pankeilla eri tasoisia ja ne määräytyvät usein niin asiakkuuden kuin palvelujen tason mukaan. Itselleen kannattaa ottaa vain niitä palveluita, joita uskoo oikeasti tarvitsevansa.
  • Etutaso: etutaso määritetään yleensä sen mukaan, kuinka paljon asiakkaalla on säästöjä ja lainaa. Myös säännölliset tulot saattavat vaikuttaa etutasoosi.
  • Asiakkuuden taso: asiakkuuden eri tasoihin sisältyy erilaisia palveluita riippuen kustakin tasosta. Et välttämättä edes tarvitse kaikkia palveluita, joten ainakaan ylimääräisestä ei kannata maksaa. Kaikilla on periaatteessa pääsy peruspalveluihin, eikä niihin liity erityisiä vaatimuksia.

Niin Osuuspankki kuin POP Pankki pärjäävät näissä vertailuissa hyvin. Kannattaa itse käydä tekemässä verkossa kattava pankkivertailu.