OP:n osuuskunnat ja omistaja-asiakkuus

Osuuspankit haluavat edistää asiakkaidensa sekä erilaisten toimintaympäristöjen taloudellista menestystä sekä tuoda turvaa ja hyvinvointia niin omistaja-asiakkailleen kuin muillekin osuusryhmänyhteisöille. Kokonaisuudessaan OP Ryhmään kuuluu noin 170 itsenäistä osuuspankkia, ja niitä on ympäri Suomen. Nämä itsenäiset osuuspankin ovat paikallisia ja nimenomaan vähittäispankkitoimintaa harjoittavia talletuspankkeja muiden perinteisten pankkien tapaan. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vähittäispankkitoimintaa hoitaa Helsingin Seudun Osuuspankki (OP Helsinki). OP on siis iso toimija Suomen pankkialalla ja se käsittää ison joukon erilaisia toimijoita ja konsepteja.

Osuuspankit ovat yritysmuodoltaan osuuskuntia, mikä tarkoittaa sitä, että pankin päätöksenteko periaatteisiin kuuluu jäsen ja ääniperiaate. Tämä on iso osa yhtiön perusarvoja. Osuuspankin asiakasomistajaksi voi päästä maksamalla osuusmaksun. Tämä saattaa olla varsin houkutteleva vaihtoehto, sillä jäsenkunta, joka koostuu pitkälti yksityishenkilöistä, todella pääsee valitsemaan keskuudestaan oman pankin hallintahenkilöt. Monissa paikallisissa pankeissa pääsee siis todella vaikuttamaan melko suoraan pankin toimintaan siten, että se palvelee mahdollisimman hyvin oman yhteisön tarpeita.

Yritysmuotona osuuskunta on melko mielenkiintoinen konsepti, sillä sen pohjalla on ajatus yhteisöllisyydestä. Tämä on osaltaan tuonut paljon jatkuvuutta osuuspankkien erilaisiin toimintaympäristöihin. Jokainen pankki haluaa tehdä myös tulosta. Osuuspankit pyrkivät käyttämään tuloksensa asiakkaidensa eduiksi esimerkiksi erilaisten taloudellisten etujen sekä toisaalta keskittämisen tuomien etujen muodossa. Myös palvelujen ylläpitoon ja kehittämiseen halutaan panostaa.

OP tarjoaa pankkipalveluita monipuolisesti niin kotitalous- kuin pk-yritysasiakkaillekin sekä maa- ja metsätalous asiakkaille ja julkiselle sektorille. Palvelut ovat nykyaikaisia ja kilpailukykyisiä. Pelkän liiketoiminnan ohella osuuspankilla on mukana myös vahva yhteisöllinen rooli.

Kannattaako OP-asiakkuus?

OP:n asiakasomistajana pääset mukaan omistajaksi yritykseen, joka aidosti pyrkii edistämään asiakkaidensa taloudellista tilannetta. OP katsoo tehtäväkseen luoda hyötyä omistaja-asiakkailleen ja on ollut tähän ajatusmalliin sitoutunut jo vuosikymmenten ajan. OP:n omistaja-asiakkaana saat myös paljon erilaisia etuja ja alennuksia. Saat myös OP-bonuksia, jotka ovat ihan oikean rahan arvoisia. Pääset hyötymään esimerkiksi erilaisista vakuutusalennuksista, joten OP:n asiakkuus saattaa tuoda sinulle monia taloudellisia etuja.

Omistaja-asiakkaaksi on helppo liittyä verkossa OP:n verkkosivuilla. Tarvitset tähän OP:n verkkopalvelutunnukset. Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia, voit varata ajan lähimpään OP-konttoriin.