Osuuskauppojen bonuksia kannattaa vertailla

Osuuskauppojen bonuksia kannattaa vertailla, sillä bonuksien määrässä voi olla suuriakin eroja. Jokainen saa vapaasti valita, minkä osuuskaupan asiakkaaksi alkaa, ja moni suomalainen on samaan aikaan useammankin osuuskaupan jäsen. Lisäksi bonukset ovat vain yksi osa osuuskauppaan liittymistä. Kannattaa siis tarkastaa myös muita etuja, jotka liittyvät osuuskaupan asiakkuuteen.

Vinkkejä parhaan pankin vertailuun

Suomalaiset hoitavat pankkiasiansa usein samassa tutussa ja turvallisessa pankissa vuosi toisensa jälkeen. Joskus saattaa kuitenkin olla fiksua vaihtaa pankkia tai vähintään kilpailuttaa omat pankkipalvelunsa.

Osuuskunnat osana yhteiskuntaa

Osuuskuntatoiminnasta voi olla monenlaista hyötyä yhteiskunnalle. Ei ole mikään ihme, että Suomen kaltaisessa yhteiskunnassa osuuskuntatoiminta on ollut niin vahvana. Osuuskunnissa on kyse myös taloudellisesti merkittävästä ilmiöstä. Suomessa iso osa ihmisistä kuuluu vähintään yhteen osuuskuntaan. Osuuskuntia on niin pieniä kuin suuria, ja ne eroavat yleensä paljonkin toisistaan. Osuuskuntatoiminta on houkuttelevaa myös yrittäjille, ja se onkin yksi yrittäjyyden muoto.

Miten osuuskuntaan liitytään?

Osuuskuntaan liittyminen on helppoa. Kannattaa kuitenkin ensikädessä varmistaa, että olet varmasti liittymässä toimivaan osuuskuntaan. Suomessa on vähintään kaksi osuuskunnan jättiläistä: OP ja S-ryhmä. Näihin osuuskuntiin liittyy moni suomalainen vuosittain ja liittyminen on kuluttajalle helppoa kummassakin tapauksessa.

Minkälaisia pankkipalveluja Suomessa kaivataan?

Moni suomalainen haluaa verrata pankkeja niiden palveluiden ja esimerkiksi hintojen osalta, mutta minkälaisia palveluita suomalaiset oikeasti kaipaavat? Peruspalveluihin kuuluvat pankkitili, johon on usein yhdistetty pankki- tai pankki- ja luottokortin yhdistelmä sekä verkkopankkitunnukset. Pelkät peruspalvelupaketit eivät kuitenkaan kiinnostaa niin kovin montaa, vaan pankkipalveluilta halutaan Suomessa myös enemmän. Tämä on osaltaan vaikuttanut pankkien väliseen kilpailuun, sillä asiakkaita houkutellaan erilaisten palveluiden ja etujen avulla.

Miksi valita osuuskuntatoiminta?

Osuuskuntatoiminta ei ole vain suomalainen konsepti, vaan osuuskunta toimintaa nähdään ympäri maailmaa. On hyvä olla tietoinen osuuskuntatoiminnan maailmanlaajuisesta luonteesta, sillä Suomi voi olla osaltaan mukana kehittämässä sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä yritysmalleja.

Pankit päivittävät turvallisuuskäytäntöjä

Suomi on aikaisemmin ollut siirtymässä uuteen turvallisempaan tunnistusjärjestelmään. Aikaisempi TUPAS-protokolla ei enää ollut tarvittavalla tasolla sen turvallisuudessa. Esimerkiksi EU-tasolta on tullut tiukentuneita turvallisuusvaatimuksia. Tämä ei kuitenkaan varsinaisesti vaikuta suomalaiseen pankin asiakkaaseen, eikä omaa pankkia tarvitse sen vuoksi lähteä vaihtamaan, vaikka pankkien vertailu muuten onkin järkevää.

Palvelevatko osuuskunnat edelleen yhteisöjään?

Osuuskuuntiin liittyminen on ollut suosittua päivittäistavarakaupassa jo vuosien ajan. Suomalaiset haluavat saada bonuksensa ja monilla on hallussaan useamman osuuskaupan jäsenyys päivittäistavarakauppoihin. Monet myös keskittävät ostoksiaan saadakseen parhaat edut ja bonukset.

Monet osuuskaupat ovat myös parantaneet bonuksiaan vuosien saatossa. Esimerkiksi

Miksi pankkivertailu kannattaa?

Pankkeja kannattaa vertailla yksinkertaisesti siitä syystä, että voit löytää itsellesi kaikista parhaat pankkipalvelut. Moni maksaa esimerkiksi palveluista, joita ei edes käytä. Kun jaksat hieman laittaa aikaa pankkien vertailuun, pääset selville niistä palveluista, joita oikeasti tarvitset.

Pankkien hintakilpailua seurataan Suomessa tiiviisti

Pankkeja arvioidaan nykyään melko laajalti erilaisissa lähteissä. Muun muassa kauppalehti ja taloussanomat ovat kirjoittaneet innokkaasti pankkien vertailusta Suomessa. Pankkeja on vertailtu niin niiden asiakkuuksien hintojen vuoksi kuin niiden asuntolainojen marginaalien tiimoilta. Marginaalit ovat olleet viime vuosina alhaalla mutta silti pankkeja edelleen kilpailutetaan asuntolainan koron marginaalien perusteella. Pankeissa on eroja näiden suhteen, joten mikään turha homma ei ole kyseessä. Pankeilla on selvästi ollut hintakilpailua Suomessa, sillä pankkiasiointi on muuttunut hiukan halvemmaksi viimeisten vuosien aikana. Pankit joutuvat kilpailemaan asiakkaistaan, joten kilpailulla on saattanut olla vaikutusta palveluiden hintoihin.