Miten osuuskuntaan liitytään?

Osuuskuntaan liittyminen on helppoa. Kannattaa kuitenkin ensikädessä varmistaa, että olet varmasti liittymässä toimivaan osuuskuntaan. Suomessa on vähintään kaksi osuuskunnan jättiläistä: OP ja S-ryhmä. Näihin osuuskuntiin liittyy moni suomalainen vuosittain ja liittyminen on kuluttajalle helppoa kummassakin tapauksessa.

Käytännössä osuuskuntaan liittyminen tarkoittaa asiakasomistajaksi liittymistä, ellet sitten halua ryhtyä osuuskunnan yrittäjäksi itse. Olennaista tässä kohtaa on kuitenkin tarkastella nimenomaan asiakasomistajaksi liittymistä, sillä se koskee isoa osaa suomalaisia. Suomalaiset siis edelleen liittyvät osuuskuntiin esimerkiksi etujen, alennuksien ja bonusten perässä. Suomalaiset uskovat edelleen osuuskuntiin, vaikka usko talouteen saattaa joskus olla koetuksella, niin kuin on viime vuosina nähty.

Miten liittyä asiakasomistajaksi?

Asiakasomistajaksi liittyminen on helppoa. Yleensä asiakasomistajaksi pääsee liittymään täyttämällä joko verkossa tai paikan päällä asiakasomistajasopimuksen ja maksamalla osuusmaksun osuuskaupalle. Joka tapauksessa asiakkaan tulee todistaa henkilöllisyytensä.

Esimerkiksi S-ryhmä tarjoaa kattavat palvelut niin S-ryhmän toimipaikoissa ympäri Suomen kuin S-kanavalla verkossa. S-ryhmällä voit myös valita maksatko osuusmaksun kerralla vai osissa. Mikäli asiakas päättää maksaa osissa, kerrytetään osuusmaksu kertyvistä bonuksista erikseen määrätyssä määräajassa.

Osuuspankissa asiakas puolestaan liittyy omistaja-asiakkaaksi. Pankin asiakas voi olla myös ilman, että on liittynyt omistaja-asiakkaaksi. Omistaja-asiakas pääsee kuitenkin kiinni kaikkiin Osuuspankin etuihin ja alennuksiin. Sinulle alkaa myös vasta liittymisen jälkeen kertyä OP-bonuksia. Bonuksia voi saada monessa osuuskunnassa jopa satojen eurojen arvosta.

Niin OP:lla kuin muissakin osuuskunnissa omistaja-asiakas pääsee vaikuttamaan pankin toimintaan sekä vastaamaan ajankohtaisiin kyselyihin ja parhaassa tapauksessa osallistumaan erilaisiin tehtäviin.

OP on asiakkaidensa omistama yritys ja takaa omistaja-asiakkaille parhaimmat edut ja hyödyn. Myös OP:lla asiakasomistajaksi pääsee liittymään helposti verkossa. Tämä onnistuu silloin, kun sinulla on käytössäsi OP:n verkkopalvelutunnukset. Muutoin asiakkaan on varattava aika konttoriin.

Osuuskuntiin liittyminen on siis helppoa ja asiakas pääsee suoraan kiinni osuuskunnan etuihin ja alennuksiin. Esimerkiksi S-ryhmän kohdalla asiakas saa käyttöönsä S-kortin. Kortti on tuttu lähes jokaiselle suomalaiselle. Osuuskuntien etuihin voi tutustua tarkemmin verkossa. Yleensä etua on kattavasti myös varsinaisen osuuskuntaliikkeen ulkopuolella, joten etuja voi saada myös muista palveluista. Mitään haittaa osuuskunnan jäsenyydestä ei ole ja liittymisen kustannuksetkin ovat varsin kohtuulliset. K