Miksi pankkivertailu kannattaa?

Pankkeja kannattaa vertailla yksinkertaisesti siitä syystä, että voit löytää itsellesi kaikista parhaat pankkipalvelut. Moni maksaa esimerkiksi palveluista, joita ei edes käytä. Kun jaksat hieman laittaa aikaa pankkien vertailuun, pääset selville niistä palveluista, joita oikeasti tarvitset.

Jotkut kilpailuttavat pankkinsa jopa kerran vuodessa. Varsinkin, jos olet tekemässä isompia hankintoja, kannattaa pankkien palvelut kilpailuttaa kattavasti. Esimerkiksi asuntolainan ja sijoittamisen kohdalla kannattaa olla tarkkana, mihin pankkiin sitoutuu. Vaikka sinulla olisikin jo asuntolaina voi pankin siltikin edelleen kilpailuttaa ja monet myös vaihtavat pankkia saadessaan paremman asuntolainatarjouksen jostakin muualta.

Monessa tapauksessa saattaa olla hieman epäselvää, millaisia palveluita pankki kullekin asiakkaalle tarjoaa ja minkä hintaisia palvelut oikein ovat. Jos et siis aivan ole selvillä oman pankkisi kulurakenteesta, kannattaa viime kädessä laittaa viestiä pankin asiakaspalveluun.

Suomessa ollaan moneen kertaan listattu Suomen paras pankki ja se ei välttämättä ole kaikille sama. Siksi vertailu kannattaa tehdä aina henkilökohtaisista lähtökohdista käsin.

Mitä hyötyä pankkien vertailusta on?

Pankin valinta riippuu lopulta siitä, millaisia palveluita pankilta haluat. Jos olet esimerkiksi alkamassa säästämään, kannattaa sinun kiinnittää huomiota etenkin eri pankkien säästöpalveluihin. Pankeilla on asiakkailleen usein erilaisia tuotteita tarjolla säätämisen suhteen. Joistakin on jopa tullut varsinaisia hittituotteita. Esimerkiksi OP:n ASP- säästäminen asuntolainaa varten on ollut todella suosittu tuote asiakkaiden keskuudessa. ASP-konseptin turvin suomalaiset ovat voineet saada tukea ensimmäisen asunnon ostoa varten.

Myös S-Pankilla säästäminen on helppoa

Myös S-pankilla säästäminen on helppoa. Säästämään voi alkaa niin satunnaisesti kuin säännöllisesti. Sinä päätät, mikä ratkaisu sopii parhaiten omaan tilanteeseesi. S-pankki voi tarjota tilanteeseen sopivia ratkaisuja ja lisäksi voit päästä hyödyntämään bonuksiasi.

Kukapa ei haluaisi käyttää pankkipalveluita ja saada niistä samaan aikaan osuvia bonuksia. Niin S-pankki kuin OP ovat osuuskuntina pankkeja, jotka tarjoavat asiakkailleen monenlaisia hyötyjä, alennuksia, etuja ja bonuksia.

Pankkien ja niiden palveluiden vertailu siis kannattaa monenkin asian osalta. Olit sitten ottamassa lainaa, alkamassa säästämään tai sijoittamaan tai tarvitset vakuutuspalveluita. Omien raha-asioiden hoitaminen on yksi tärkeimmistä asioista elämässä, joten niihin ei kannata suhtautua yhdentekevästi.